Mula Minta Bantuan Negara2 Islam, Israel ‘Mati Kutu’ Tangani Krisis COVID-19

Satu dunia pasti tahu, perbuatan dan juga layanan keji kerajaan Israel terhadap penduduk Palestine serta negara-negara islam yang lain. Walaupun sering mendapat kritikan daripada penduduk dunia, Israel dilihat tidak memperdulikan kata-kata yang dilemparkan dan tetap meneruskan perlakuan kejam mereka.

Kini dikatakan, Israel sedang berada di dalam krisis kekurangan peralatan perubatan bagi membantu rakyat mereka yang dijangkiti wabak COVID-19. Dikhabarkan sehingga semalam, Israel telah mencatatkan lebih 800 kes COVID-19

Disebabkan itu, kedutaan besar Israel dan Mossad mengerah tenaga mencari semua peralatan perubatan di negara-negara luar, termasuk negara muslim.

 

Israel telah mengerah badan perisikannya, Mossad untuk mendapatkan kit ujian coronavirus dari negara-negara yang tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel termasuklah meminta pertolongan dari negara-negara Arab dan Muslim.

 

Tetapi, negara luar pula menganggarkan bahawa gerakan Zionis yang mula mendekati negara-negara Arab dan Muslim kerana negara ini mempunyai pasukan perubatan yang ramai.
Namun, akan menjadi masalah buat Israel kerana mereka tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan negara tersebut.
Walaupun Mossad dikatakan sudah berjaya membeli 100,000 kit ujian COVID-19 yang sudah tiba di Israel, mereka dikatakan melakukan kerja sia-sia kerana membeli kit ujian tersebut.
Sedangkan, Kementerian Kesihatan Israel inginkan adalah tabung ujian yang boleh mengumpulkan sampel pesakit COVID-19 dalam jumlah yang banyak.
Sumber: The Vocket.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *