Akui Terkesan Dengan Kluster Tabligh, Giliran Doktor India Ini Pula Buka Mulut Buat Ramai Terkejut

Sewaktu kecoh mengenai kemunculan kluster tabligh Sri Petaling sejak bulan lalu, masyarakat sedikit sebanyak mempunyai pemikiran skeptikal terhadap golongan berkenaan. Namun apabila wujudnya kluster overseas terbaru yang disifatkan sebagai ‘diva’, ramai juga sedar geng tabligh lebih mudah diuruskan. Meniti ke ruangan media sosial, kini sudah ramai doktor yang meluahkan perkara sama.

Dr Lavennia Gayatri melalui Facebook juga tidak ketinggalan membuat sebuah posting luar biasan yang sudah dikongsikan lebih 17,000 kali oleh netizen. Dalam coretan panjang itu, beliau mengimbas semula detik suka duka sewaktu memberikan rawatan kepada jemaah tabligh sebelum ini. Walaupun pernah merungut sedikit mengenai menu makanan yang sama setiap hari, namun pakar perubatan ini memahami keadaan mereka. Apa pasti, beliau menyaksikan sendiri jemaah memang tidak lupa menjalankan kewajiban agama.

Terdahulu, Dr Lavennia sendiri pernah merasa geram memandangkan jemaah tabligh didakwa seakan-akan menjadi pembawa virus COVID-19. Namun lama kelamaan, segala khabar angin yang dicanangkan melalui media sosial selama ini ternyata salah belaka. Daripada proses hadir membuat ujian saringan sehinggalah rawatan susulan, golongan berjubah dan berkopiah itulah yang sangat senang memberikan kerjasama. Tuntasnya, beliau dapat melihat hikmah di sebalik kluster tabligh selain berharap kita membuang sikap judgemental terhadap mana-mana pihak.

Sumber : Facebook Dr Lavennia Gayatri

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *