Cara Permohonan Bantuan Tunai One-Off RM300 Negeri Kedah – MOHON SEGERA

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin telah membuat pengumuman hari ini mengenai Pakej Ransangan Ekonomi – Prihatin Rakyat yang akan memberikan manfaat kepada semua lapisan masyarakat. Muhyiddin berkata menerusi pakej itu, semua lapisan masyarakat di negara ini tidak akan dipinggirkan.

Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat untuk membantu rakyat yang dalam kesusahan akibat wabak Covid-19 ini.

Sehubungan dengan itu. Pihak Kerajaan negeri Kedah juga tidak ketingalan untuk member bantuan kepada Rakyat Negeri Kedah yang terjejas akibat dari Pandemik Covid-19 ini.

Berikut dikongsikan maklumat meliputi Cara Permohonan Bantuan Tunai One-Off RM300 Negeri Kedah beserta syarat kelayakan permohonan dan cara bayaran:

CARA PERMOHONAN

  1. Pemohon boleh hubungi Pusat Khidmat DUN masing-masing bagi mendapatkan borang permohonan.
  2. Pemohon juga boleh mengisi borang melalui atas talian sekiranya disediakan oleh Pusat Khidmat DUN masing-masing.
  3. Borang yang lengkap diisi sama ada dalam bentuk Hard Copy atau atas talian hendaklah dihantar Pusat Khidmat DUN masing-masing.
  4. Setiap permohonan akan melalui tapisan oleh YAB MB, YB EXCO, YB ADUN Kerajaan dan Penyelaras DUN mengikut DUN masing-masing bagi memastikan mereka yang layak sahaja akan menerima bantuan ini.

SYARAT KELAYAKAN

Antara Syarat Kelayakan Bantuan Tunai One-Off RM300 Kedah adalah seperti berikut:
  • Mereka yang terputus pendapatan akibat COVID-19

CARA BAYARAN

  1. Permohonan yang berjaya dan layak akan menerima bantuan RM300 melalui pindahan secara online yang akan dikreditkan ke akaun bank penerima.
  2. Permohonan yang berjaya dan layak tetapi tidak mempunyai akaun bank akan menerima bantuan RM300 secara tunai melalui Pusat Khidmat DUN masing-masing.
HUBUNGI
Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut berkaitan Bantuan Tunai One-Off Kedah, sila rujuk No. Pusat Perkhidmatan DUN masing-masing seperti berikut:

You May Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *