Jawatan Kosong KKM 2020 Minima SPM – 235 Kekosongan | Mohon Sekarang Disini

Berikut merupakan maklumat iklan kerja kosong yang ditawarkan . Maklumat kekosongan ini adalah seperti yang diiklankan. Portal kerjayabaru.com hanya menyiarkan untuk memudahkan permohonan anda. Untuk memohon sila ikut langkah seperti di bawah.

The Ministry of Health (Malay: Kementerian Kesihatan), abbreviated MOH, is a ministry of the Government of Malaysia that is responsible for health system: health behavior, cancer, public health, health management, medical research, health systems research, respiratory medicine, health promotion, healthcare tourism, medical device, blood collection, leprosy control, clinical research, health care, dental care, health institution, laboratory, pharmaceutical, patient safety.

The Minister of Health administers ministerial functions through the Ministry of Health and a range of other government agencies. The current Health Minister, sworn in on 10 March 2020, is Dato’ Sri Dr. Adham bin Baba, assisted by two deputies, Datuk Dr Noor Azmi Ghazali (Deputy Minister I) and Datuk Aaron Ago Dagang (Deputy Minister II).

Jawatan Kosong di Kementerian Kesihatan Malaysia 2020
Kementerian Kesihatan Malaysia, kini dibuka untuk semua warganegara Malaysia yang berkelayakkan khususnya yang kepada mereka yang mempunyai kelayakan dalam bidang yang berkaitan.

Kerjaya ini dikategorikan dibawah jawatan kosong kerajaan, jadi, gajinya agak lumayan dan lebih terjamin insyaAllah. Permohonan adalah mestilah berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan mempunyai kelayakkan bagi mengisi kekosongan jawatan kosong terkini di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Disclaimer: Portal ini hanya menyiar ulang jawatan dari Suruhanjaya Perkhidmatan Awam & membantu menyebarkan maklumat jawatan kosong untuk memudahkan orang awam mencari pekerjaan. Portal ini juga hanya memberi maklumat sahaja, untuk permohonan kami akan bawa kepada portal rasmi seperti di pautan yang tersedia di bawah.

Sumber: Suruhanjaya Perkhidmatan Awam

Maklumat Jawatan Kosong KKM:

Jawatan Yang Ditawarkan:

1. Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W19

   • Kekosongan :35
   • Simpanan : 200
   • Gaji : RM1,353.00 – RM4,005.00
   • Tarikh tutup  :21 Jun 2020
   • Minima : SPM
   • Sektor Pekerjaan : Kerajaan

Cara Permohonan : (Klik Link Di Pautan Bawah)

1. Anda perlulah mendaftar terlebih dahulu di laman web rasmi SPA (Suruhanjaya Perkhidmatan Awam) di sini:
SPA Server 1
SPA Server 2

2. Masukkan ID & kata laluan di raungan yang disediakan.

3. Selepas itu, pilih bahagian “Borang Permohonan Pekerjaan

4. Sila isikan borang tersebut dengan lengkap tapat. Pilih Latihan Separa Perubatan pada ruangan jawatan yang dipilih.

Permohonan-Separa-Perubatan-KKM

5. Pemohon yang sudah berdaftar dimohon untuk kemaskini maklumat dan pastikan email anda tepat bagi mengelakkan kegagalan penerimaan sebarang email dari pihak majikan.

6. Tekan butan Simpan.

7. Setelah selesai isi segala maklumat, tunggu sehingga dipanggil untuk tarikh temuduga. Anda akan dimaklumankan melalui email.

Pem-Kewangan-W19 jawatan kosong kkm

Isi Borang Online Disini

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *